Вървенето пеша е най-естественото движение на тялото. То е подходящо за

...
Вървенето пеша е най-естественото движение на тялото. То е подходящо за
Коментари Харесай

Колко крачки на ден да правим, за да сме здрави? Отговорът ще ви изненада

Вървенето пеша е най-естественото придвижване на тялото. То е уместно за безусловно всеки човек без изключение, който е в положение да се движи самичък и не е възпрепятстван от заболяване, което лимитира способността му да върви. Ето за какво вървене то е и една прелестна подготовка, подобаваща за всеки, който има обещано заболяване или контузия, която му пречи да прави други по-натоварващи и интензивни извършения по някаква причина.

Когато става въпрос за интензивно вървене пешком, нормално сме привикнали да чуваме, че е добре да вършим по 10 хиляди крачки дневно, с цел да сме здрави и с цел да има позитивно въздействие вървенето без транспортни средства, асансьори и ескалатори. Това обаче не е напълно тъкмо. 

Според Ай-Мин Лий, професор в Университета в Харвард, това е добра цел за достижение и в действителност има положителни изгоди за здравето, само че ще получите същите изгоди и в случай че извървявате половината от това, написа healthdigest.com.

В друго свое изявление професор Лий изяснява, че това неразбирателство или по-скоро неправилно разбиране за норма за вървене пешком дневно идва от далечната 1965 година, когато японска компания изобретява крачкомер, наименуван Манпо-кей (Manpo-kei), което преведено безусловно от японски значи „ 10 000 крачки дневно “. За доста хора обаче такова огромно число крачки дневно може да е в действителност плашещо, даже невероятно.

В резултат на това учените са провели проби и проучвания, с които са открили, че вървене то дневно приблизително с по 4400 крачки е задоволително, с цел да понижи риска от преждевременна гибел и съществени болести с до 41%. 

Проучванията в тази посока демонстрират, че съгласно самостоятелните качества и характерности и според от задачата на вървене то, човек може да поставя старания да извървява приблизително по 5000 крачки дневно, с цел да отслабне, да окаже позитивен резултат върху сърдечносъдовата си система, върху опорно-двигателния уред, върху намаляването на риска от диабет и невродегенеративни болести.

Минималният брой крачки, които всеки човек би трябвало да прави дневно, би трябвало да са съобразени с неговите самостоятелни потребности и задачата, която желае да реализира с тялото си. Заключението на учените е, че всеки би трябвало да прави повече старания да се движи всеки ден, само че без да прекалява, тъй като това има противоположен резултат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР